Мартин Стоилков и Александър Иванов са част от създателите на алтернативен

...
Мартин Стоилков и Александър Иванов са част от създателите на алтернативен
Коментари Харесай

По-лесно: Плащаме сметката си в заведенията чрез платформа и дори не чакаме сервитьор

Мартин Стоилков и Александър Иванов са част от основателите на алтернативен способ за разплащане в заведения за хранене и питейни заведения. Те вземат решение да създадат своя уеб платформа, посредством която клиентите на заведения елементарно да плащат сметката си и да не се постанова да чакат сервитьор да ги обслужи.

Благодарение на приложението, единствено с няколко клика можем да разпределим сметката с нашите другари и всеки да заплати своята част. 

" Идеята е на масите в ресторантите да има по един сходен на този QR код, който клиентът когато и да е може да сканира с телефона си. След като го сканира, вижда сметката в действително време, може да маркира какво е консумирал, да остави рейтинг за заведението, за сервитьора, както и бакшиш, и да заплати единствено с няколко клика единствено своята сметка с телефон ", обясни Мартин пред Bulgaria ON AIR.

Идеята за приложението идва ненадейно, само че незабавно предизвика вдъхновението на младежите и те се захващат с реализирането ѝ. Година по-късно уеб платформата им към този момент е реалност. 

" Когато бях в Барселона с нашия общ другар Ники, той е графичен дизайнер по специалност, това приложение, което гледахме там, беше в много ранен стадий. Буквално това, което си казахме с него двамата беше: " Това можем да го създадем по-хубаво - обезпечено! ". Когато Марто и останалите се включиха, реакцията беше просто " Правим го хора, наложително! ", споделя Александър.

Екипът зад уеб платформата е дребен, само че обединен. Част от тях към момента са студенти, а други неотдавна са приключили висшето си обучение. Заредени с възторг и креативен хрумвания, Александър, Мартин и техните другари имат желанието да осъществят приложението си на българския пазар.

" Смятаме, че това да започнеш нещо свое в България, макар че доста хора го изкарват като недобра концепция, в действителност не е по този начин. България е едно доста положително тестово поле за пускане на сходни хрумвания. Има компликации и до ден сегашен всеки ден се появяват неща, които безусловно не си очаквал и са отвън твоя надзор, само че в последна сметка и това е концепцията, когато правиш нещо твое и правиш нещо с готовност - тези спънки и компликации да не те отхвърлят да продължаваш, тъй като това е единственият метод да видиш дали това, което правиш, в действителност е използвано и потребно на някого ", на мнение е Мартин.

Преди месец уеб платформата започва в първото си заведение в столицата. Създателите се радват на положителни отзиви за приложението както от клиенти, по този начин и от шефа и чиновниците на заведението. 

Мартин и Александър имат огромни упоритости за бъдещето му. Те се надяват и други заведения в страната да стартират да употребяват този различен способ за заплащане. В бъдеще възнамеряват да доразвият функционалностите на своя план и да го разпространяват на българския пазар, а по-късно и в други страни от Централна и Източна Европа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР